Hienoja hetkiä ja suuria tunteita

Tammikuun puoliväli. Kattelen Tahkon kisan motivaatiovideoita samalla, kun pyöritän Feltin kampea Pain Cavessa. Yllättäen alkaa rinnassa tuntumaan oudolta. Sydänkohtausko… Ei kuitenkaan, muut oireet eivät täsmää. Sitten tajuan sen. Tunne ja se oikea fiilis siellä vain nostavat kauan piilossa ollutta päätään. Kyyneleet valuvat poskille hien sekaan. Hymykin irtoaa. Puolen vuoden pimeys treenaamisen osalta on väistynyt sivuun. On aika astua kohti kesää 2019.
Aika tarkalleen puoli vuotta kesti saada kuuppa kuntoon Tahkon jälkeen. Edellisessä blogissa kerroin aika tarkkaan mitä tuo ensimmäisen täyden matkan suorittaminen sai aikaan, sekä kropassa että päässä. Ja miten palautumista on suoritettu ja hoidettu. Se kesti kuitenkin pidempään kuin tuolloin arvelin. Kuinka se sitten on auttanut ja kehittänyt mentaalipuolta? Toki nyt tietää mitä pitäisi tehdä toisin. Niin valmistautumisessa kuin itse kisassakin, mutta myös kisan jälkeen. Tuo aika kisan jälkeen opetti kuinka haavoittuvainen ihmismieli voikaan olla vaikka sitä harjoittaa ja valmistaa kohtaamaan erilaisia asioita. Niin fyysisiä esteitä kuin henkisiäkin esteitä. Jälleen kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampana voisin todeta mielen olevan valmiimpi ja vahvempi seuraavaa täyttä matkaa varten… 
Vaikka blogi onkin viettänyt hiljaiseloa pitemmän aikaa, on tässä kuukausien aikana ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Siitä hieman seuraavassa. Vuoden 2018 lopussa pidettiin OgolomaTriathlonin perustamiskokous ja me olemme nyt Suomen Triathlonliiton alainen virallinen triathlonseura. Yhteistyökumppaneita on jo kerätty sekä uusia jäseniä perustamisjäsenten lisäksi on haalittu kasaan. Myöskin töiden osalta on tapahtunut isoja asioita. 11 vuoden työhistoria tuli Ruukilla päätökseen tammikuun 18. päivä ja helmikuun alussa alkoivat uudet haasteet Riikun palveluksessa. Helmikuun eka vkl käytiin Aleksin kanssa isolla kirkolla Aleksin Winter Assemblyn muodossa. Viikonloppu täynnä e-urheilua ja verkostoitumista. Hienosti meni ja hyvin kyllä jaksaa poika paahtaa kohti unelmia. Äärimmäisellä ylpeydellä seuraan sitäkin tarinaa. Ite en olis saman ikäisenä pärjännyt yhtä hyvin tuollaisissa tapahtumissa. Samalla reissulla pyörähdettiin myös MP-messuilla. Peurungassa käytiin Muijakiekon kanssa viettämässä yksi hieno turnausviikonloppu. Kuortaneella vietettiin tämän kauden päätösturnausta viime viikonloppuna. Ja tietenkin turnausvoitto puhtaalla pelillä. Erittäin hieno tapa päättää kausi. 
Valmennuspuoltakin on lähdetty triathlonin osalta vahvistamaan. Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu vietettiin Vierumäellä triathlonin 1-tason valmentajakoulutuksessa. Kyseessä 1. viikonloppu, toinen on kesäkuussa. Mukana toistakymmentä triathlonista kiinnostunutta. Äärimmäisen hieno ja opettavainen viikonloppu. Kouluttajina Mika Luoto sekä Antti Kauhanen. Viime vkl tuli lauantain osalta vietettyä triathlonseminaarissa Tampereella. Luennoitsijoina Bennie Lindberg, Pauli Kiuru, Mika Luoto ja Tom Söderdahl. Äärimmäisen hienoja luentoja rautaisilta alan ammattilaisilta.
Ensimmäinen henkilökohtainen valmennettavakin on triathlonin osalta saatu omaan talliin. Katrin tähtäin heinäkuussa Rokulitriathlonissa pikamatkalla. Hyvin on alkanut yhteistyö ja kehitystä on jo nähtävissä. Ja kuten aina, tässäkin on vain taivas rajana. Pikamatkan jälkeen siirrytään kohti pidempiä matkoja maltillisesti.
Kuinkas sitten omat kisat ensi kesänä. No Joroinen 70.3 on tulevan kesän pääkisa heinäkuussa ja siellä tavoitellaan sub5h30min aikaa. Rukan poluilta aloitetaan kausi ensimmäisen ultramatkan, 55 km, reitillä. Ja koska tuossa syksyn ”tauolla” ennätti miettimään kaikenlaista, niin alkoi viime kesän Tahkon täpö ajan osalta hieman harmittamaan. Kunto olisi riittänyt parempaan aikaan ja katsoinkin jo Tallinnan IM kisan sivuja… Mutta ehkä kuitenkin on maltettava mieli sen osalta tänä kesänä… Onhan näitä kesiä vielä edessäpäin. Viime kesä oli sen verran täysi kisojen ja treenien osalta, että otetaan tämä hieman maltillisemmin. 2020 sitten taas katsotaan tilannetta uudestaan. Ehkä jopa 140.6 saattaisi olla silloin edessä ja punaisella matolla tietenkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Roadtrip to Norway 16.-21.7.2017

NutsKK 166 km, toinen yritys

Ironman Lahti 70.3