Juoksijan lihaskuntoharjoittelu

Yhteistyössä: Kuntomo / Treenaamo


Lokakuun alussa aloitin puolen vuoden tauon jälkeen uudestaan salitreenit. Mitään sen kummempaa ohjelmaa ei ollut, tarkoituksena oli tehdä liikkeitä jotka tukevat ennenkaikkea uintia, mutta myös pyöräilyä sekä juoksua. Yleensä löysin itseni salilta pari kertaa viikossa ja tuloksia alkoi näkymään varsinkin uimahallissa. Uinti kulki ja kroppa pysyi kasassa. Vauhdit olivat kehittyneet viime talvesta ja innolla odotin jo tulevan kauden kisoja. Pyöräilyssä ja juoksussa huomasin myös, että jalkakyykyt ym. jalkojen liikkeet olivat tuoneet lihaskestävyyttä ja -voimaa lisää. Vaikka pyörä ei tuossa vaiheessa maistunut pätkääkään, oli sekin paremmalla tasolla kuin vuosi takaperin. Juoksu kulki paremmin kuin koskaan. Joko vihdoinkin saisin tuuletella puolikkaalla sub5h30min aikaa...? 

Odotukset myös nutsKarhunkierroksen 166 km kisaa kohti kasvoivat entisestään. Ylikuormitustilan koputtelusta huolimatta treenit onnistuivat ja suunta oli oikea. Lähestyvä ylikuormitustilakin saatiin hoidettua kuntoon keventämällä ja jättämällä pyöräily hetkeksi pois sekä vähentämällä kokonaiskuormaa. Kaikki alkoi jälleen näyttää siltä kuin pitikin. Kunnes maailmalta alkoi kantautua karuja uutisia jotka rantautuivat meillekkin. Koronan vuoksi alkoi tulla erilaisia rajoituksia ja liikuntapaikkojakin laitettiin kiinni. Myös uimahalli sekä sali missä kävin löivät ovet kiinni. Mitäs nyt? Kotona tein käsipainoilla jonkin verran treeniä ja yritin saada mahdollisimman kokonaisvaltaista treeniä myös lihaskunnon osalta. Sali on kuitenkin sali... Varsinkin jalat jäivät liian pienelle huomiolle.

Onneksi tässäkin tilanteessa ystävät ovat hereillä. Kimmo tägäs mut naamakirjassa erääseen artikkeliin ja siitä laitoin sitten viestiä Jussille. Sain käyttööni Juoksijan lihaskuntoharjoittelu-verkkovalmennuksen, jonka on suunnitellut fysioterapeutti Pasi Lieto yhdessä personal trainer Katja Kestin kanssa. Tuon ohjelman avulla on tarkoitus minimoida turhien loukkaantumisten ja rasitusvammojen riskit. Ennenkaikkea juoksun osalta, mikä sopii itselle kuin nenä päähän. Onhan tämän kauden päätavoite juosta entistä enemmän ja entistä pitempiä ultrakisoja triathlonia unohtamatta. Tämänhetkinen tilanne maailmanlaajuisesti toki aiheuttaa omat haasteensa kisojen osalta, mutta voihan niitä toteuttaa yksin juostunakin. Kyseisen harjoitusohjelman pystyy toteuttamaan hyvin myös kotona, mikä myös sopii tähän tilanteeseen erittäin hyvin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Roadtrip to Norway 16.-21.7.2017

Ironman Lahti 70.3

NutsKK 166 km, toinen yritys